➵ OVER MIJ

Jarenlang maakte ik dingen mee die ervoor zorgden dat ik een verknipt zelfbeeld had gecreëerd. Mijn jeugd was turbulent; alleenstaand ouderschap, huiselijk geweld, misbruik, gepest worden, suïcidaal gedrag en vaak verhuizen leverde een grote bijdrage aan het minderwaardig gevoel dat ik over mezelf had. Ik vond mezelf niet mooi, niet leuk, vervelend, lelijk, niet veel voorstellend, niet om van te houden, ik maakte alles kapot en ik vond mezelf dom. Mijn vader was al vanaf dat ik een baby was buiten beeld en mijn moeder was emotioneel & fysiek niet altijd bereikbaar. Hongerig zocht ik naar liefde, meestal buiten mezelf en bij anderen. Ik raakte verhard en ging buiten mijn gevoel leven om emoties en pijn niet te hoeven voelen. Dat werkte destijds goed voor me, want hoe ik toen was zorgde ervoor dat ik me staande hield in moeilijke tijden.

Ik kwam in een relatie terecht die ongezond voor me was. Ik was blind voor zogenaamde ‘rode vlaggen’ en stelde zijn geluk en veiligheid boven die van mezelf. Ik gaf het stuur van mijn leven uit handen en maakte mijn toenmalige partner verantwoordelijk voor mijn eigen geluk. Ik ging me slecht voelen over de situatie, totdat er iets in mezelf knapte. Ik wilde dit niet langer meer. Ik ging nadenken over mijn relatie, over mezelf, waar ik stond in het leven, maar ook over alle negatieve dingen die ik meemaakte. Wie was daar nu eigenlijk verantwoordelijk voor? Ik betrapte mezelf erop dat ik de schuld buiten mezelf neerlegde. Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe, wat ik heb, hoe ik me voel en waar ik sta in mijn leven. Dat besef was een keerpunt voor me. Raar en confronterend, alsof ik mezelf vanaf een klein afstandje kon observeren. Jarenlang voelde ik me anders en alleen, en was ik op zoek geweest naar liefde van anderen om bevestiging te krijgen dat ik er wel toe deed, dat ik wel goed genoeg was om van te houden. Ik was eraan gewend geraakt om liefde buiten mezelf te zoeken en realiseerde me ineens… dat ik niet eens van mezelf hield.MIJN KEERPUNT

Ik wilde niet langer afhankelijk zijn van andere mensen als het ging om liefde voelen voor mezelf. Te lang had ik zelfliefde uit handen gegeven. Als ik wilde dat iemand van mij zou houden dan moest ik snel gaan beginnen om eerst van mezelf te houden. Ik heb toen besloten om antwoord te krijgen op de vraag: "Hoe kan ik houden van mezelf?"

Geen makkelijke zoektocht kan ik je vertellen, maar wel één die de moeite meer dan waard was. Toen ik het antwoord had gevonden veranderde mijn leven gelijk. Ik ging bewuster leven, mijn ongezonde relatie eindigde, er kwamen nieuwe mensen op mijn pad en een gezonde relatie met een nieuwe partner. Ik leerde dingen over mezelf die ik niet wist, waardoor ik nieuwe interesses kreeg en daarmee veranderde en creëerde ik nieuwe wensen en doelen. Ik werd creatiever en ambitieuzer en ik groeide enorm op persoonlijk en spiritueel vlak. Maar belangrijker, ik leerde van mezelf houden, liefdevoller naar mezelf kijken en me meer thuis voelen in mezelf en bij mezelf. Eindelijk leerde ik hoe het is om mezelf lief te hebben zonder allerlei verwachtingen en oordelen.

Ik ging een NLP en Quantum Hypnose opleiding volgen, las veel boeken over onderwerpen die gingen over de weg naar zelfliefde, bekeek video’s, beluisterde audio’s en deed oefeningen. Ik ben me vervolgens gaan richtten op coaching en healing en ging in gesprek met gelijkgestemden. Van mezelf leren houden kostte me veel tijd, verdriet, tranen en energie, maar het betaalt zich nu allemaal terug op bijzondere manieren die ik echt niet had verwacht. En nu wil ik al mijn kennis en ervaring op dit gebied doorgeven aan anderen, aan jou. Hou jij niet voldoende van jezelf, voel jij je niet veilig genoeg in jezelf? Wil jij opnieuw van jezelf leren houden… ik ben er nu om jou daarmee te helpen!